Anyaként a legfontosabb teendőink

2017.02.24 10:02

 

Mindig legyen időd a gyerekedre! Nem baj, ha dolgoznod kell napközben, s ő rá más vigyáz, vagy közösségben tölti a nap nagy részét, akkor is mindig van pár óra esténként, vagy hétvégenként, ami a Ti időtök, a Ti kettőtök ideje és azzal töltitek fel, amivel csak akarjátok. Pontosabban fogalmazva azzal, amire a gyermekednek a legnagyobb szüksége van! Összebújós sutyorgások, beszélgetések az élet nagy dolgairól. Közös sütés-főzés, festés-alkotás együtt, nagy séta a közeli parkban, kettesben…

Soha ne mond a gyermekednek, hogy most nincs időd rá. Ha éppen halaszthatatlan elfoglaltságod van, kérd meg őt, hogy várjon picit, ne felejts el visszatérni rá, hogy miért kért tőled figyelmet.

Ha játszani hív, ülj oda mellé. Nem szükséges órákig játszani vele, de ha arra vágyik és csupán kevés időd van, akkor is játssz vele kicsit. Tedd azt a néhány percet annyira tartalmassá és örömtelivé számára, amennyire csak tőled telik.

Ha az ölelésedre vágyik, dobj el mindent, ami a kezed ügyében van és öleld boldogan és tiszta szívvel. Töltsd fel a szeretet raktárait anyai szeretettel, hogy mindig meríthessen belőle.

Ha mondani szeretne valami fontosat, kibeszélni magából a dolgokat, osztatlan figyelemmel hallgasd, és ne oktasd. Csak figyelj és hallgasd.  Értsd őt meg és add is tudtára. Nagyon erős bizalmi kapocs épülhet ki így kettőtök között és erre mindennél nagyobb szüksége van minden gyermeknek.